Wednesday, June 27, 2007


If a child is to keep alive his inborn sense of wonder, he needs the companionship of at least one adult who can share it, rediscovering with him the joy, excitement and mystery of the world we live in.

Ha egy gyermek meg akarja őrizni a veleszületett képességét a rácsodálkozásra, szüksége van legalább egy felnőttre aki meg tudja osztani , újra felfedezni vele az örömöt, izgalmat és a rejtélyt a világban, amiben élünk.

- Rachel Carson -

Tuesday, June 26, 2007


Nobody grows old merely by living a number of years. We grow old by deserting our ideals. Years may wrinkle the skin, but to give up enthusiasm wrinkles the soul.

Senki sem úgy örgeszik, hogy csupán él sok évet. Attól öregszünk meg hogy feladjuk az ideáljainkat. Az évek talán ráncossá teszik a bőrt, de a lelkesedés elmúlása az ami ráncosítja a leket.

- Samuel Ullman -

Sometimes gentle, sometimes capricious, sometimes awful, never the same for two months together; almost human in its passions, almost spiritual in its tenderness, almost Divine in its infinity.

Néha gyengéd, néha szeszélyes, néha borzalmas, soha nem ugyanaz két hónapban; majdnem emberi szenvedélyeiben, majdnem tulvilági a kedvességében, majdnem Isteni a végtelenségében.

- Bayard Ruskin -